ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER

Αυτή είναι μια σχετικά σπάνια διαταραχή της παιδικής ηλικίας.

Σύνδρομο ASPERGER
Αυτή είναι μια σχετικά σπάνια διαταραχή της παιδικής ηλικίας. Στην διαταραχή αυτή παρατηρείται σ’ ένα βαθμό έλλειψη της ικανότητας για κοινωνικές σχέσεις,
ιδιόρρυθμη ομιλία και μερικές φορές ενασχόληση με παράδοξα θέματα.

Συνοπτική περιγραφή του Συνδρόμου Asperger παρουσιάζουμε στον Πίνακα.


Σύνδρομο Asperger
Ποιοτικές ανωμαλίες στην κοινωνική συναλλαγή το περιορισμένο, στερεότυπο επαναλαμβανόμενο ρεπερτόριο ενδιαφερόντων, δραστηριότητων και συμπεριφορών (όπως στον αυτισμό).

Διαφέρει από τον αυτισμό στα εξής:
i.
Δεν υπάρχει καθυστέρηση ή επιβράδυνση στη γλωσσική ανάπτυξη.
ii.
Δεν υπάρχει καθυστέρηση ή επιβράδυνση στην ανάπτυξη γλωσσικών
λειτουργιών.
iii.
Παρατηρείται συχνότερα στα αγόρια.

asperger kid
asperger

Ένα από τα κύρια γνωρίσματα του Συνδρόμου Asperger είναι η χαρακτηριστική έλλειψη ζεστασιάς στις κοινωνικές σχέσεις του παιδιού. Μεγαλώνοντας το παιδί απομονώνεται όλο και περισσότερο κοινωνικά, δεν επιδιώκει να δημιουργήσει φιλίες και κλείνεται στον εαυτό του, διαβάζοντας αποκλειστικά θέματα που το ενδιαφέρουν.

 

Η διαφορική διάγνωση του Συνδρόμου Asperger γίνεται από τον αυτισμό. Η συχνότητα είναι σπάνια. Περίπου 2 ανά 10.000 παιδιά. Η εξέλιξη του συνδρόμου στην ενήλικη ζωή εξαρτάται από το βαθμό της διαταραχής της προσωπικότητας. Μερικά άτομα μπορούν να τελειώσουν το σχολείο και να εργασθούν σε μια απλή δουλειά. Άλλα άτομα χρειάζονται προστασία και φροντίδα. 

Η ατομική ψυχοθεραπεία από την παιδική ηλικία παράλληλα με Συμβουλευτική Γονέων βοηθά ιδιαίτερα στην καλύτερη ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του παιδιού.

Ο ειδικός πρέπει επίσης να συνεργάζετα με τον υπεύθυνο δάσκαλο του παιδιού στο σχολείο, ώστε να υπάρχει καλύτερη κοινωνική συναλλαγή.

Πιστεύουμε στην ελεύθερη έκφραση των παιδιών!

Τα παιδιά διασκεδάζουν, εκφράζονται, μαθαίνουν, συνδυάζουν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν, κοινωνικοποιούνται κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ !

Δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης.

Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή κάντε κλικ στο κουμπί ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΩΡΑΡΙΟ

Ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή
Ωράριο: 14:30 - 21:30
Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
Ραντεβού στο χώρο μας έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρείτε μας:
Σταδίου 15, Νέα Σμύρνη
T.K. 17123

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: 210 - 935 4434
E-mail: info@kentroekfrasis.gr

7). Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια καθημερινή ρουτίνα για το παιδί, να αποφεύγετε τις βιαστικές καταστάσεις και να αποφεύγει να μιλάει όταν υπάρχει πίεση χρόνου.
8). Όταν το παιδί είναι σε έξαρση και ανυπομονεί να πει κάτι γρήγορα, σταματήστε το λέγοντας κάτι σαν “χαλάρωσε” ή “μη βιάζεσαι”. Συμπληρώστε αυτές τις οδηγίες για ηρεμία λέγοντας κάτι θετικό για την ομιλία του όπως “έχω αρκετό χρόνο και θέλω να ακούσω όλα όσα έχεις να μου πεις”.
9). Όταν κάποια στιγμή το παιδί παρουσιάζει υπερβολικά μπλοκαρίσματα ή επαναλήψεις στην ομιλία του, αναζητήστε τι ενδεχομένως το έχει ζορίσει ή στο σπίτι ή στο σχολείο. Αν συγκεκριμένες περιστάσεις ή δραστηριότητες φαίνεται να χειροτερεύουν την ομιλία του, ενημερώστε τον λογοπεδικό.
10). Εάν το παιδί σας, εκνευρίζεται που κάποιες φορές μπορεί να μιλήσει καλά, καθησυχάστε τον λέγοντας ότι όλοι δυσκολεύονται κάποιες φορές. Ίσως αν του υπενθυμίσετε εκείνη τη στιγμή να χειριστεί με τον καινούργιο τρόπο την ομιλία του (όπως έχει μάθει με τον λογοπεδικό), να τον βοηθήσει να ξεπερνάει τις δύσκολες στιγμές.
11). Να είστε ειλικρινής με το παιδί σας. Εάν το κοροϊδέψουν, το περιγελάσουν για τον διαφορετικό τρόπο ομιλίας του, θα είναι καλό να το πείτε ότι όντως κάνει παύσεις και επαναλαμβάνει κάποιες φορές, αλλά αν χρησιμοποιήσει αυτά που μαθαίνει στην λογοθεραπεία θα μπορέσει να μιλήσει πιο εύκολα.
12). Ακολουθήστε τις ασκήσεις για το σπίτι που σας δίνει ο λογοπεδικός και βοηθήστε το παιδί στην καθημερινή πρακτική εξάσκηση.