ΦΩΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φωνοθεραπεία είναι κλάδος εξειδίκευσης της Λογοθεραπείας, που ασχολείται με την ανθρώπινη φωνή σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Τι είναι η φωνοθεραπεία;
Η φωνοθεραπεία είναι κλάδος εξειδίκευσης της Λογοθεραπείας, που ασχολείται με την ανθρώπινη φωνή σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης. Η
ακατάλληλη χρήση της φωνής συχνά φέρνει δυσλειτουργίες στις φωνητικές χορδές, όπως:


Όζοι (κάλοι)
Πολύποδες (κύστες των φωνητικών χορδών)
Οίδημα φωνητικών χορδών
Παράλυση φωνητικών χορδών
Ανεπαρκή ένταση, δυσκολία προβολή της φωνής


Βασικά χαρακτηριστικά της φωνής:
Ένταση
Συχνότητα
Ηχόχρωμα
Ποιότητα
Χροιά

Τα κύρια συμπώματα είναι η βραχνάδα, η δύσποινα, ο πόνος, ο βήχας, ο συχνός καθαρισμός της φωνής κ.α. Η έγκυρη διάγνωση από Ω.Ρ.Λ. ή Φωνίατρο και η άμεση έναρξη φωνοθεραπείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγουν οι ασθενείς την εγχείρηση. Με την εκμάθηση της σωστής αναπνοής, την βελτίωση της παραγωγής φωνής και την σωστή τεχνική ομιλίας μέσω ειδικών μεθόδων, οι ασθενείς αποκαθιστούν την φυσιολογική παραγωγή φώνησης και αποφεύγουν την εσφαλμένη στο μέλλον.

Αφορά όλους όσους παρουσιάζουν κάποια δυσλειτουργία στο μηχανισμό της φωνής, όπως και όλους όσους θέλουν να εξελίζουν την αποδοτικότητα της φωνής, λόγω συχνής χρήσης (π.χ. τραγουδιστές, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, ψάλτες, εκφωνητές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι κ.α.)

Πιστεύουμε στην ελεύθερη έκφραση των παιδιών!

Τα παιδιά διασκεδάζουν, εκφράζονται, μαθαίνουν, συνδυάζουν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν, κοινωνικοποιούνται κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ !

Δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης.

Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή κάντε κλικ στο κουμπί ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΩΡΑΡΙΟ

Ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή
Ωράριο: 14:30 - 21:30
Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
Ραντεβού στο χώρο μας έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρείτε μας:
Σταδίου 15, Νέα Σμύρνη
T.K. 17123

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: 210 - 935 4434
E-mail: info@kentroekfrasis.gr